Laktató vegán és gluténmentes kókuszos sütemény

Az alábbi recept a mindenmentes étkezést és léböjtöt kedvelők számára lehet érdekes, bár minimális sütő- és pudingpor van benne. Születésnapi tortának is megfelelő.

Nagyon laktató, úgyhogy a receptben megadott adag 6-8 felnőttnek is elég. Kókuszos, krémes… tökéletes

Hozzávalók a “piskótához”

– 200 g kókuszliszt
– 5 púpozott evőkanál zabliszt (a legjobb, ha gluténmentes)
– 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
– 1 púpozott evőkanál csicseriborsó liszt
– 1 lapos teáskanál sütőpor
– 4 evőkanál barna nádcukor / kókuszvirág cukor, vagy ennek megfelelően bármilyen édesítő
– 4 dl rizstej

Az összes száraz össztevőt egy nagy tálban alaposan összekeverjük. A kókuszliszt eléggé össze tud tapadni, úgyhogy érdemes kézzel is szétnyomkodni, hogy amennyire lehet egyenletes legyen. Hozzá keverjük a rizstejet. Előkészítjük a 20×30 cm-es tepsit, amibe sütőpapírt teszünk, de készíthető torta vagy akár muffin formában is.

A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen szétterítjük egy spatulával. 160 fokon 25 perc alatt süt meg. Muffin vagy kisebb tepsi/tortaformában készítve a tészta vastagabb lesz, ezért a sütési idő változhat.

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

– 2 csomag vanília puding
– 2 dl rizstej
– 6 evőkanál barna nádcukor / kókuszvirág cukor
– 4 dl kókusztejszín

A pudingport a cukorral és a rizstejjel elkeverjük, közben felmelegítjük a kókusztejszínt és a pudingos keveréket hozzá öntjük. Ne magas hőfokon készítsük, nehogy leégjen és folyamatosan kevergessük egy habverővel. Nagyon sűrű krémet kapunk, melyet gyorsan, egyenletesen eloszlatunk a piskóta tetején. Pár perc alatt meg is dermed.

Tálalás előtt érdemes kicsit hülni hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük